Ürün Açıklaması
Kavrulmuş Badem İçi (Tuzlu)
Ünlü tabloları süsleyecek kadar gösterişli ve zarif bir ağaç olan bademin meyvelerinin de insanları benzer şekilde etkileyecek lezzette olması kaçınılmazdır. Badem insanlık tarihinin en eski kuruyemişlerinden biridir. İnsanlar yüz yıllardır bademi sadece olduğu gibi tüketmiyorlar aynı zamanda sütünü hazırlayıp içiyorlar, yemeklerde kullanıyorlar, yağını bakımları için çıkarıyorlar.
Günümüzde badem lüks kuruyemişlerin arasında en sevilenlerden biri. Fındık içi, Antep fıstığı ve kaju fıstığı ile birlikte kokteyl çerezlerin ayrı düşünülemeyen bir parçası. Yağlı ve aromatik tadı sayesinde eksikliğini kolayca hissettirir. Özellikle de kavrulduğunda ve tuzlandığında yemeye doyulmayan bir çereze dönüşür. Badem kavrulduğunda içindeki nem azalır, daha çıtır ve gevrek olur. Daha yağlı ve aromatik olan badem üzerine tuzlanırsa kendi içindeki doğal tatlılığıyla nefis bir uyum yakalar.